Objavio Bojan Đokić 29/07/2018 - 15:46

Olga osvojila Moskvu!

 Veliki uspeh Olge Danilović i srpskog tenisa u Moskvi. Mlada teniserka je u glavnom gradu Rusije osvojila prvu VTA titulu u karijeri, pošto je u finalu turnira pobedila Ruskinju Anastasiju Potapovu sa 7:5, 6:7, 6:4.

Srpska teniserka je loše počela meč, imala problem s prvim servisom, napravila je i nekoliko grešaka što je Ruskinja, koja je takodje igrala prvo WTA finale, iskoristila i povela sa 4:1.

Usledio je potom veliki preokret mlade srpske teniserke koja je spasila dve brejk lopte, smanjila na 4:2, zatim vezala tri gema i servirala za set. Iako je Potapova uspela da vrati jedan gem, u naredna dva je Olga slavila za prednost  nakon 44 minuta igre.

U drugom setu prilike za brejk nije bilo sve do devetog gema kada je Danilovićeva forhendom stigla do dve brejk prilike.

Ruskinja je spasila te dve brejk lopte, ali je potom duplom servis greškom poklonila Danilovićevoj novu, što je ona i iskoristila za 5:4.

Danilovićeva je u narednom gemu propustila prvu meč loptu, a lošim servisima je Potapovoj poklonila brejk loptu i gem. Redjala je potom Danilovićeva grešku za greškom, pa je Ruskinja preokrenula na 5:6.

Srpska teniserka je osvojila naredni gem, pa je drugi set rešen u taj-brejku. Taj deo igre dobila je Potapova sa ubedljivih 7:1.

Odlučujući set je dobro otvorila srpska teniserka, napravila je brejk u drugom gemu i povela sa 2:0, ali je njena protivnica odmah uzvratila i smanjila na 1:2. U četvrtom gemu srpska teniserka nije uspela da iskoristi pet brejk lopti, pa je Ruskinja izjednačila.

Potapova je peti gem osvojila bez izgubljenog poena i povela sa 3:2, a isto je učinila Danilovićeva u narednom gemu i izjednačila. Obe su i posle toga napravile po brejk za 4:4, a u devetom gemu Danilovićeva je uspela da osvoji gem na svoj servis i povela je sa 5:4.

Srpska teniserka je u 10. gemu uspela da iskoristi treću meč loptu i posle dva sata i 20 minuta igre u finalu osvoji prvu WTA titulu u karijeri.

Olga Danilović je ovom pobedom postala prvi "laki luzer" u istoriji koji je osvojio WTA titulu. Takodje, 17-godišnja Danilovićeva je i prva teniserka rođena u dvehiljaditim godinama koja je podigla trofej na WTA turu.

Kategorije: