Objavio Bojan Đokić 22/11/2015 - 21:00

Mladost slavila u Kragujevcu

U 10. kolu Triglav lige, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca pretrpeli su poraz, na svom bazenu, od zagrebačke Mladosti, rezultatom 10:5.

Popularni „žapci sa Save“, koji u svojim redovima imaju trojicu seniorskih reprezentativaca Hrvatske i nekoliko člana juniorskog nacionalnog tima sve vreme su bili u vođstvu i sasvim zasluženo upisali pobedu.

Najefikasniji akter susreta bio je Zagrepčanin iz redova Radničkog, Marko Martinić, sa tri gola, ali to nije mnogo pomoglo njegovom timu. Na drugoj strani prednjačili su Fran Paškvalin i Marko Valečić sa po dva pogotka.

Kragujevčane za dve nedelje očekuje učešće na finalnom turniru Kupa Srbije, u Bečeju, a regionalni okršaji nastavljaju se tek 29. januara, kada beogradski „večiti“ rivali dolaze u „Park“.

Radnički – Mladost 5:10 (1:3, 1:1, 1:3, 2:3)

Zatvoreni bazen SC „Park“. Gledalaca: 100. Sudije: Mladen Rak (Hrvatska) i Vojin Putniković (Srbija).

RADNIČKI: Šefik, Ganić, Blažević, Joksimović, Martinić 3, Toholj, Alijagić, Lekić 1, Panajotović 1, Bosić, Manić, Tomašević, Dobožanov, Vulović.

MLADOST: Marcelić, Bukić 1, Milaković 1, Gagulić, Dašić 1, Bašić 1, Biljaka, Valečić 2, Pavičić 1, Paškvalin 2, Vlahović 1, Živković, Juraj Selem, Domagoj Zović.