Objavio Bojan Đokić 16/05/2017 - 18:46

Zajedništvom do uspeha

Nacionalni vaterpolo šampionat za dame, biliži se kraju. Prvenstvo je znatno neizvesnije ove sezone, a u polufinalu ćemo gledati duele Crvene zvezde i Vračara, odnosno vojvodine i Taša

U press klubu SOS kanala održana je konferencija za medije pred ove mečeve koja je bila više od obične konferencije za predstavnike sedme sile. U našoj redakciji ugostili smo članove vaterpolo kolubova c zvezda, vračar vojvodina taš ali I goste Iz SEnte, predstavnike VK Palilula, Starog Grada i Novog Beograda, takođe učesnike prve lige.  

Najavili smo mečeve za titulu, ali i reprezentativne događaje koji očekuju naše selekcije evropsko prvenstvo za mlađe kategorije u avgustu u Novom Sadu, I svetsko juniorsko prvenstvo  u Volosu u septembru,  na kome će naša juniorke po prvi put nastupiti.

Zajedno u redakciji SOS Kanala našle su se vaterpolistkinje iz Sente, svih beogradskih klubova Novosadske Vojvodine od najmlađih do seniorki.

 Upoznali smo Ivu Lujić, Anđelu Martinović, Anđelu Petrović, Isidoru Damjanović, Teodoru Rudić, Milu Gluščević, Jelenu Vuković i druge devojčice i devojke koje su budućnost srpskog ženskog vaterpola   

Da bi se i dame približile uspesima muškaraca, neophodno je da što više devojčica počne da trenira i upoznaje se sa veštinama vaterpola.

U tom cilju pokrenut je projekat -  SKOČI ZAPLIVAJ I DAJ GOL koji je podržao Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda ,namenjen prvenstveno  preskolskom uzrastu pa posle i ranom skolskom uzrastu. Ovaj projekat se priključuje velikom projektu SOS televizije namenjenu školskom uzrastu  TRENIRAJ I BUDI ZDRAV .

SOS kanal je prepoznao značaj ovog poduhvata u promociji zajednice nacionalnih ženskih vaterplo klubova, a u ime svih  ženskih vaterplo klubova dugogodišnja reprezentativka naše zemlje i vaterpolistkinja Crvene zvezde Dragana Ivković uručila je zahvalnicu našoj televiziji za napore u promociji prvenstveno  domaćeg sporta, samim tim i vaterpola .