Objavio Branislav Popović 30/08/2016 - 22:28

Partizan u grupi s Jugom, Pro Rekom i Barselonetom

Vaterpolo klub Partizan će u Ligi šampiona igrati u Grupi B sa Jugom, Pro Rekom i Barselonetom, kao i sa dva kluba koji dolaze iz kvalifikacija, odlučeno je danas žrebom u Dubrovniku.
 
Crno-beli će tako u predstojećoj sezoni biti u istoj grupi sa klubovima koji su u poslednje tri godine osvajali titulu prvaka Evrope: Jug (prvak 2016), Pro Reko (2015) i Barseloneta (2014).
 
Na večerašnjem žrebu osam klubova za "vajld kartama" podeljeni su u dve grupe, koje će biti kompletirane 9. novembra, po završetku kvalifikacija. U kvalifikacijama će učestvovati 23 kluba, a Srbiju će predstavljati Crvena zvezda, koja će startovati od druge runde.
 
U Grupi A su grčki Olimpijakos, madjarski Solnok, Špandau iz Nemačke, Nica, kao i dva kluba iz kvalifikacija.
 
Vaterpolo Liga šampiona počinje 30. novembra i trajaće do 26. aprila. Posle grupne faze po prve tri ekipe iz obe grupe idu na "fajnal siks" u Budimpešti. Završni turnir održaće se od 25. do 27. maja.
 
Minule sezone istekao je prvi trogodišnji period novog sistema Lige šampiona u kome je osam klubova, medju kojima je i Partizan, dobilo "vajld karte" za direktno učešće u tom takmičenju. Šest klubova je zadržalo direktne ulaznice i za naredni ciklus.
 
Specijalnu pozivnicu izgubio je turski Galatasaraj, a njegovo mesto zauzeo je francuski Olimpik iz Nice. Direktan učesnik Lige šampiona iz Madjarske od sledeće sezone će, umesto Egera, biti Solnok.

Kategorije: