Objavio Bojan Pavlović 03/04/2014 - 14:28

Soro hoće u Partizan

Posle serije trofeja sa reprezentacijom Srbije, Partizanom, Bečejem i drugim evropskim klubovima, Slobodan Soro se okitio i prvim peharom u Južnoj Americi.

Protekle sedmice debitovao je za Fluminense na turniru Kupa Brazila. „Flu“ je do desetog trofeja došao serijom ubedljivih pobeda.

U finalu je pobeđen najveći rival Sesi, u kome igra Toni Azevedo, sa 12:6. Prethodno u takmičenju u grupi šampion Brazila je preslišao Paineiras (16:5), Botafogo (16:5) i Paulistano (11:7), koji mu je bio rival i u polufinalu (16:7).

Soro, koji je nedavno prihvatio da igra za reprezentaciju Brazila prenosi utiske:

– Bilo je prilično lako, jer imamo daleko najbolju ekipu. Trofej se i očekivao. Pored Felipea Peronea, Josipa Vrlića i mene za Fluminense igraju još četiri igrača koji su najozbiljniji kandidati za reprezentaciju,izjavio je Soro za Sportski žurnal.

Iako je na završnom turniru Kupa prvi put zaigrao za Fluminense Soro se lako uklopio.

– Nije bilo potrebno da se uklapam, jer sam jesenas tri meseca trenirao sa Fluminenseom – nastavlja iskusni golman, a o atmosferi na turniru kaže:

– Posećenost je bila solidna, turnir je igran na bazenu Botafoga, čije su tribine u finalu bile prepune.

Soro je sad završio sezonu u Brazilu, a i dalje je otvorena mogućnost da krajem sezone u Evropi ponovo zaigra za Partizan, za koji je ovde registrovan i za srpska i za međunarodna takmičenja.

– Postoji obostrana želja da se dogovorimo da zaigram za Partizan, ali sve će se znati kad se vratim u Beograd – poručio je Soro, koji će u Srbiju stići krajem nedelje.

Sportski žurnal

Kategorije: