Objavio Branislav Popović 01/03/2017 - 20:47

Ubedljiv pobeda Juga u Ligi sampiona

Partizan u meču  Lige šampiona, protiv Juga u Dubrovniku, nije uspeo da ponovi partiju od pre četiri dana kada je, u Regionalnoj ligi, prvake Evrope na Banjici savladao sa 16:14. Dubrovčani su večeras u sedmom kolu LŠ, na Gružu savladali, crno-bele sa 21:9 (6:3, 6:2, 4:1, 5:3)
 
U uvodnim minutima crno-beli su uspeli da drže ravnotežu,. Dva minuta pre kraja prve četvrtine domaći tim je vodio sa 3:2. Međutim, do isteka osmog minuta već je bilo 6:3 za Jug.
 
Daleko iskiusniji i fizički jači igračoi domaćeg tima su u potpunosti preuzeli kontrolu meča i u drugoj četvrtini nastavili seriju iz prve, poveli su sa 10:3. Partizan je nalet Dubrovčana uspeo da prekine pogocima u dva uzastopna napada (10:5), ali ubrzo je crno-belima, ispraženjenim posle podviga napravljenog u subotu, počelo da ponestaje snage.  Borili su se, ali  Jug je nastavio nemilosrdnu kanonadu i stigao do ubedljivog trijumfa. Domaći su uspeli da zaustave Nikolu Lukića i Radomira Drašovića, koji su  u subotu postigli po pet golova, a u Partizanu se sa tri pogotka istakao Aleksandar Radanović. Po dva su dali Đorđe Lazić i Đorđe Vučinić, a po jedan Ognjen Stojanović i Marko Janković
 
U sledećem kolu, 22. marta crno-beli će dočekati Hanover.
 
Jug CO – Partizan Raiffeisen 21:9 (6:3, 6:2, 4:1, 5:3)
 
Bazen Gruž. Gledalaca:1.000. Sudije: Van der Lo (Holandija), Bender (Nemačka). Isključenja: Jug 9, Partizan 7.
 
JUG CO: Bijač, Macan, Fatović 2, Lončar, Joković 4, Garsija 3, Marković 1, Pavličević, Vrlić 3, Perone 5, Benić 2, Obradović 1, Popadić. Trener: Bijač.
 
PARTIZAN RAIFFEISEN: Dobožanov, Lukić, F. Janković, Repanović, Lazić 2, Toholj, Drašović, Vučinić 2, Jakšić, Radanović 3, Strojanović 1, M. Janković  1, Belopavlović. Trener: Milenković.
 
 
 
VK Partizan / foto: LEN

Kategorije: