Objavio Branislav Popović 21/11/2015 - 9:55

Ubedljiv trijumf Partizana u Splitu

U devetom kolu Regionalne lige Partizan je ostvario izuzetno važnu pobedu u Splitu. Savladao je Mornar sa 12:6 (3:1, 3:3, 2:1, 4:1) i osvojio tri veoma značajna boda u borbi za plasman na fajnal-for.
 
Od početka je tim Vladimira Vujasinović dominirao u duelu sa nezgodnim protivnikom. U 11. minutu već je bilo 4:1 za crno-bele. Međutim, u narednih minut i po u dva uzastopna napada domaći su prišli na “-1” (4:3), ali ubrzo je Partizan stekao nova tri gola prednosti (6:3), da bi do velikog odmora domaćin smanjio na 6:4.
 
Dugo nije bilo golova u trećoj četvrtini. Ređali su se promašaji i odbrane, a kada su u dve akcije crno-belih sa igračem više Manojlović i Lazić odveli crno-bele na 8:4 pobednik se već nazirao. Poslednji trzaj Mornara bio je pogodak Buhe, minut i 14 sekundi pre poslednjeg odmora za 8:5.
 
U četvrtoj deonici odbrana Splićana, sa inače vrlo dobrim Kačićem na golu, je sve teže izlazila na kraj sa crno-belim šuterima koji su rešetali sa svih strana. Na minut i po pre kraja Partizan je imao već 11:5. Do kraja još po jedan pogodak na po obe strane i velika tri boda pripala su Beograđanima.
 
Najefikasniji u Partizanu sa tri pogotka bio je Nikola Jakšić, po dva su dali Đorđe Lazić i Mateja Asanović, a mrežu Mornara po jednom su zatresli Marko Manojlović, Gavril Subotić, Radomir 
Drašović, Draško Gogov i Filip Radojević.
 
Partizan i dalje čuva četvrto mesto sa 13 bodova, koliko ima i petoplasirana Mladost. Na prve tri pozicije su Jug, Primorje i Jadran.
U nedelju, u desetom kolu, crno-beli će se sastati sa POŠK-om.
 
 
Mornar – Partizan 6:12 (1:3, 3:3,1:2, 1:4)
 
Bazen Poljud. Gledalaca: 400. Sudije: Štampalija, Obradović, Igrač više: Mornar BS 12 (3), Partizan Rajfajzen 11 (5). Partizan 1 (1).
 
MORNAR BS: Kačić (12 odbrana), Čagalj, Gluhaić 2, Goreta, Ćalić 1, Vrdoljak, Lozina, Buha 1, Vesković, Burić 1, Dužević 1, Pejković,Šparada, Butić. Trener: Vrdoljak.
 
PARTIZAN RAJFAJZEN; Rističević (10 odbrana), Gilen, Tikas, Manojlović 1, Subotić 1, Drašović 1, Gogov 1, Jakšić 3, Janković, Lazić 2, Adžić, Asanović 2, Brakočević, Radojević 1. Trener: Vujasinović
  
 

Kategorije: