Objavio Bojan Đokić 17/02/2018 - 21:47

''Barakude'' slavile,''delfini'' prvi u grupi'

U poslednjoj utakmici kvalifikacionog turira za završnicu Kupa Evrope, Srbija je u Splitu poražena od Hrvatske sa 9:7 (2:3, 3:1, 3:1, 1:2).

 Naša selekcija je vodila nakon prve deonice sa 3:2,, ali su "barakude" odgovroile u drugoj i trećoj četvrtini. Hrvati su postigli 6, a primili 2 gola, pa ‘’delfini’’ u poslednjoj deonici nisu supeli da dođu do preokreta.

Najefikasniiji u srpskom timu bio je Dušan Mandić sa tri gola, dva je postigao Strahinja Rašović, a po jedan Nikola Jakšić i Filip Filipović.

Hrvatsku su sa po dva pogotka predvodili Maro Joković i Loren Fatović, a po jedan su postigli Marko Macan, Ante Vukićević, Josip Vrlić, Anđelo Setka i Havijer Garsija.

Ovaj meč nije imao rezultatski značaj, pošto je selekcija Dejana Savića ranije savladala Maltu, Grčku i Holandiju i obezbedila plasman na završni turnir..

Ukolike su u nedelju ne dogode čuda da Hrvatska i Grčka ne pobede Maltu i Holandiju, Srbija će zbog najvišeg broja golova (19) postignutih u duelima sa Grčkom (16) i Hrvatskoj (13) bti prva. Druga je Grčka, a treća Hrvatska.

Superfinale Evropa kupa održaće se od 5. do 8. aprila.