Objavio Bojan Đokić 28/07/2018 - 23:52

Dominacija se nastavlja!

Vaterpolo reprezentacija Srbije je neprikosnoveni vladar Evrope! U finalu kontinentalnog šampionata, pred punim tribinama bazena Bernat Pikornel, ''delfini'' su u dramatičnom meču, nakon peteraca, savladali domaćina selekciju Španije i po četvrti put uzastopno osvojili titulu prvaka Evrope!

Španci su od svih rivala, najviše namučili najbolji svetski tim, vodili su sa 3:1 u prvoj četvrtini, 5:3 u trećoj, ali se Srbija vratila, postigla dva uzastopna gola, a posle trećeg u nizu i 6:5 dovela Špance u  poziciju da jure rezultat. Izabranici selektora Martina su vođeni ogromnom podrškom sa tribina uspeli da sa 7:7 završe duel sa Srbijom i u petercima traže šansu protiv golijata svetskog vaterpola.

Kao i u Rimu 2009. i ovog puta mir, koncentracija, vera i iskustvo bili su prevaga naše ekipe. Fernandez nije uspeo da savlada Mitrovića u trećoj seriji, a Miloš Ćuk je u petoj učinio ono što i Filipović, Prlainović, Aleksić i Mandić pre njega, i doneo novu radost navijačima Srbije! Četvrtu uzastopnu titulu prvaka Evrope, sedmu u 21. veku!

U najboljem timu planete najefikasniji je bio Prlainović sa 2 pogotka, pogađali su mrežu Pineda i Jakšić, Aleksić, Ćuk, Mitrović i Mandić. U selekciji Španije koja je posle 1991. godine stigla do finala evropskog šampionata Perone i Maljarak su postigli po 2, Munjariz, Granadiz i Del Toro po 1 gol.

Bronzanu medalju osvojila je selekcija Hrvatske pobedom nad Italijom od 10:8. Iako u finalu nije bio strelac, za najboljeg igrača šampionata proglašen je Filip Filipović.