Objavio Bojan Đokić 15/02/2018 - 19:07

Maltežani za lakši trening

Na startu kvalifikacionog turnira za Evropa kup, Srbija je savladala Maltu sa 17:3 (4:0, 5:1,5:1,3:1 )

Pre utakmice sa Maltom naša selekcija je imala naporan plivački trening pa je možda i to razlog što je sa srpske strane počelo  nepovezano, bez pravih akcija. Zbog nekih čudnih odluka mađarskog sudije Savić je već posle polovine četvrtine zatražio tajm aut. Ćuk je posle 5,3o minuta pogodio mrežu za prvi gol kako na turniru tako i u istoriji ovog takmičenja. Do kraja četvrtine S.Rašović , Mandić i Drašović parabolom su pogodili za 4:0. Lazić je dva puta obezbedio igrača više ali bez realizacije. Sa druge strane Maltežani su teško dolazili do gola, jedan zicer je zaustavio Mitrović.

Kuzin je iz kontre bio strelac prvog gola za Maltu. Revanširali su se Filipović parabolom, Pijetlović i Ćuk sa pet metara , Lazić sa igračem više i Stojanović posle odlične akcije. U poslednjoj akciji druge četvrtine Maltežani nisu iskoistili igrača više, dobro je reagovao Mitrović kojeg je zamenio Pijetlović

I treća četvrtina je počelo golom Kuzina. I odgovor je bio repriza drege četvrtine. Jakšić , Lazić dva puta i Ćuk sa igračem više, pa Pijetlović na dodavanje Filipovića. Poslednji deo se pretvorio u odradjivanje posla u kojem su se kao strelci istakli Pijetlović, V.Rašović i Lazić. Maltežani su imali tri dobre prilike dva puta odlično reagovao Pijetlović ali je u samom finišu Plumpton postavio konačan rezultat 17:3.

Sutra je daleko teži rival, Grčka u 17.30.

Srbija – Malta 17:3 (4:0, 5:1,5:1,3:1 )

Bazen Poljud. Sudije: Teksido (Španija),Marijaš (Mađarska). Igrač više: Malta 2 (0), Srbija 10 (7).

MALTA: Grišti, Buđeli, Galea, Da. Zemit, Abela, J.Zemit, S.Kamiljeri, J.Kamiljeri, Plumpton 1, Kuzin 2, Mici, De. Zemit. Tanti.

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 1, V.Rašović 3, Randjelović, Ćuk 3, D.Pijetlović 3, Lazić 4, Stojanović 1, Jakšić 1, Filipović 1, Drašović 1, S.Rašović 1, B.Mitrović.

Kategorije: