Objavio Bojan Pavlović 25/11/2016 - 15:44

Savić: Nagrada su za delo, ne za lik, hvala igračima

Selektor vaterpolista Dejan Savić, čovek koji kao strateg srpskog tima drži sve moguće titule u svom vlasništvu, rekao je danas prilikom posete Sajmu sporta da druga uzastopna nagrada za najboljeg stručnjaka sveta zasluga igraca, a ne njegova.

"Čast mi je i veliko zadovoljstvo zbog te nagrade. To je definitivno posledica ostvarenih rezultata i činjenice da smo osvojili sve što se moglo osvojiti. Nije izlizana fraza, ali da nema igrača ne bi bilo ni tog priznanja. Ova nagrada koju sam dobio nije za lik, nego za delo", rekao je Savić novinarima.
 
Savić je kao selektor reprezentacije Srbije osvojio sve što je mogao, zaključno sa zlatnom medaljom na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, što ga je preporučilo da ponovo bude izabran za najboljeg.
 
On je kroz šalu rekao da je "možda mogao da dobije i priznanje za najdebljeg trenera na svetu".
 
Savić je posetio Sajam sporta, a kako je rekao, sport je najbolje što Srbija ima.
 
"Bez svake sumnje, sport zaslužuje ovakvu manfestaciju jer sport je najbolje što ova zemlja ima. Cilj manifestacije je da se što više dece privuče da se bave sportom. Tu ne mislim samo na profesionalni sport, već na pravilan razvoj tela i duha koja deca mogu da dobiju bavljenjem sportom", kazao je Savić.

Kategorije: