Objavio Bojan Đokić 24/01/2016 - 19:18

Nikolić: Izdržali ste sve napore, hvala vam što ste prvi''

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić primio je u zgradi predseništva Srbije na Andrićevom Vencu prvake Evrope vaterpoliste Srbije i devete na starom kontinentu vaterpolistkinje Srbije.

Predsednik Srbije i predsednik organizacionog odbora 32. prvenstva Evrope u Vaterpolu dočekao je članove nacionalne selekcije sa

sa loptom, koju su mu uručili reprezentativci 2014. godine, posle osvajanja titule prvaka Evrope u Budimpešti.

- U Srbiji svake godine govorim na važnom događaju i svaki put se spremam za to. Sada mi i vaterpolisti prave "muku". Poklonili ste mi loptu 2014. godine, koju sam čuvao u svojoj kancelariji. Bio sam ubeđen da, ako ona bude stajala na tom mestu, da ćemo biti ponovo prvi - rekao je Nikolić, koji je bio predsednik Organizacionog odbora 32. prvenstva Evrope u vaterpolu.

Nikolić je istakao da su vaterpolisti izdržali sve napore i savladali velikog protivnika.

- Hvala vam što ste bili prvi, trebalo je izdržati sve to. Pošto mi ovde niko neće zviždati, mogu da se zahvalim Vladi Srbije na organizaciji turnira. Iz LEN-a smo dobili najveće moguće pohvale - naglasio je Nikolić.

Vaterpolistima se zahvalio i Ministar Sporta u Vladi Srbije i njihov bivši saigrač Vanja Udovičić.

- Čast mi je što mogu da pričam o sjajnom i uspehu. Beograd je ušao u istoriju evropskog vaterpola, pomerili smo granice u organizaciji. Vlada je odvojila skoro sva sredstva, ali preostale su nam još dve četvrtine naše utakmice, jer nam preostaje da napravimo Nacionalni vaterpolo centar u Vrnjačkoj banji - poručio je Udovičić.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić zahvalio je predsedniku Nikoliću i premijeru Aleksandru Vučiću na podršci.

- Vaterpolisti su ponos Srbije i najveći brend. Imali smo podršku predsednika Nikolića i premijera Vučića, hvala Vladi što nam je kupila dom u Vrnjačkoj banji. Moram da istaknem da smo od mnogih dobili priznanje da je u Srbiji organizovano najveće prvenstvo ikada - rekao je Krivokapić.

Krivokapić je apelovao da se dodatno pomogne trofejnom sportu u kome je i dalje prisutna finansijska kriza i da svi koji su u mogućnosti uzmu učešće u projektu RIO 2016

Kapiten Srbije Živko Gocić zahvalio se na podršci Predsedniku  Srbije , srpskoj Vladi i gradu Beogradu na podršci i pomoći.

Najiskusniji srpski vaterpolisti Živko Gocić i Slobodan Nikić uručili su, na kraju, zlatne medalje Nikoliću i Vanji Udovičiću, ministru omladine i sporta i bivšem saigraču iz reprezentacije.

Vaterpolisti Srbije su u subotu u finalu evropskog šampionata, pred 16.000 gledalaca u Kombank areni, savladali Crnu Goru 10:8 i tako treći put uzastopno, a sedmi put ukupno postali prvaci Evrope.