Objavio Bojan Pavlović 29/11/2017 - 8:59

Milorad Krivokapić član TWPC FINA

Predsednik VSS Milorad Krivokapić imenovan je za člana TWPC FINA svetske vaterpolo organizacije.
 
Krivokapic je aktuelni Predsednik VSS sa briljantnom igračkom karijerom: izvanredni golman vaterpolo reprezentacije OLIMPIJSKI POBEDNIK IZ Los Andjelesa 1984 . i Svetski prvak iz Madrida 1986. najbolji vaterpolista sveta u izboru FINA, svojevremeno je proglašen od strane FINA za najperspektivnijeg trenera u svetu.
 
Izbor Milorada Krivokapića je priznanje Vaterpolo savezu Srbije I njemu lično za sveukupan rad i angazovanje kako lično tako i cele organizacije u vaterpolo sportu.
 
U senci tog priznanja VSS je dobio jos jedno priznanje bez obzira štoi je za VSS došlo neočekivano I nenajavljeno, Darko Udovicic , Direktor Preduzeća vaterpolo  Beograd 2016 imenovan je za pomoćnika ministra omladine sporta a Ana Samardžić, službenica VSS prešla je na rad u MOS.To je jos jedan dokaz da savez vodi uspešnu kadrovsku politiku i da crpi i stvara sportske funkcionere  iz sopstvenih redova.
 
Veoma smo počastvovani što na takvim važnim mestima kako u Evropi i svetu tako i u našem sportu naši bivši uspešni sportisti i sadašnji funkcioneri mogu da pokažu svo svoje znanje i umeće za dobrobit vaterpolo sporta i sporta uopšte.
 
Biografija Milorada Krivokapića:
 
Rodjen 1956. u Bijeloj. Oženjen , otac troje dece.
 
Vaterpolo karijeru počeo u Bijeloj , zatim prelazi u Primorac iz Kotora a odatle u Partizan.
 
Reprezentativac osvajač velikog broja medaljaod kojih su najsjajnije:
 
- Zlatna medalja na Olimpijskim igrama u Los Andjelesu , 1984godine.
 
- Srebrna medalja na Olimpijskim igrama u Moskvi , 1980 godine,
 
- Zlatna medalja na Svetskom prvenstvu u Madridu 1986 godine.
 
Proglasen za najboljeg vaterpolistu sveta 1986 godine.
 
Po odlasku iz Partizana , igrao je za jedan od najboljih svetskih vaterpolo timova Posilipo iz Napulja.
 
Po zavrsetku igračke karijere postaje šef stručnog štaba VK Crvena Zvezda iz Beograda sa kojom je postao šampion Jugoslavije 1993.
 
Imenovan za selektora svih mladjih kategorija u VSJ. Sa Batom Orlićem i Nikolom Stamenićem tvorac je nove strategije razvoja vaterpola u SR Jugoslaviji 90 –tih godina.
 
Kao selektor juniorske reprezentacije osvojio zlatne medalje na Evropskom juniorskom prvenstvu 1998. i 2000. godine i bronzanu medalju 1999. godine na Svetskom juniorskom prvenstvu.
 
Proglasen od strane FINA za najperspektivnijeg trenera u svetu.
 
Od 2002 godine selektor reprezentacije Saudijske Arabije gde ostaje sve do 2014. kada je odlukom Skupštine Vaterpolo saveza Srbije imenovan za Predsednika VSS.
 
U svom predsedničkom mandate u VSS do današnjeg dana selekcije Vaterpolo saveza Srbije osvojile su cak 10 zlatnih medalja u nizu I to:
 
2014 godine: Svetski kup – Almati, Svetska liga – Dubai, Evropsko prvenstvo-Budimpesta, Evropsko juniorsko prvenstvo-Tbilisi
 
2015 godine: Svetska liga-Bergamo, Svetsko prvenstvo-Kazanj, Evropske igre mladih-Baku, Svetsko prvenstvo mladih-Almati, Balkanske igre kadeta-Podgorica
 
2016 godine: Evropsko prvenstvo-Beograd, Svetska liga Guandzu, Olimpijske igre Rio de Žaneiro
 
2017. godine: Svetska liga Moskva i  bronza na SP u Budimpešti
 
- Priznanje dobijeno od strane FINA je pre svega u korist organizacije koja u nimalo lakim uslovima radi uspešno i rezultatski, osvajanjem medalja na svim takmičenjima i organizaciono jer smo se pokazali kao vrhunski domaćini najvećih takmičenja od kojih je Evropsko prvenstvo u Beogradu najbolje I najposećenije do sada. Izbor nameće još bolji rad I kod ali I u FINA jer ima dosta stvari koje treba da se reše a verujem da našim znanjem, baziranim  na iskustvu, tradiciji I rezultatima možemo da pomognemo – rekao je predsednik VSS Milorad Krivokapić.

Kategorije: