ČELSI OSVOJIO LIGU ŠAMPIONA!

Fudbaleri Čelsija osvojili su Ligu šampiona u fudbalu. Oni su, na stadionu “Dragao” u Portu u finalu ovog takmičenja, bili bolji od novog šampiona Premijer lige, Mančester sitija. Rezultat je bio 1:0 (poluvreme 1:0). Jedini gol na utakmici je postigao fudbaler Čelsija i mladi nemački reprezentativac Kaj Haverc, u 42. minutu utakmice.

Nemački trener koji je preuzeo tim iz Londona u veoma kompleksnom trenutku sezone, Tomas Tuhel, osvojio je svoju prvu Ligu šampiona u profesionalnoj karijeri. Posle finalne utakmice on nije krijo zadovoljstvo ostvarenim rezultatom. Tim povodom Tuhel je, za “BT sport”, izjavio sledeće:

” Neverovatan je osećaj koji trenutno delimo sa svima. Uspeli smo. Vau. Ne znam šta da osećam. Bio sam tako zahvalan što sam drugi put dospeo u finale Lige šampiona. Osećao sam se drugačije. Bili smo nekako… Osećala se bliskost. Igrači su bili odlučni da osvoje trofej. Želeli smo da budemo kamenčić u Sitijevim kopačkama. Hrabrili smo sve da istupe, ali i da se povuku kada treba, da budu hrabriji i prave opasne kontranapade. Bila je teška psihološka igra, morali smo da pomažemo jedni drugima.”