COVID 19 odlaže sportske događaje

Hrvatski fudbalski savez (HNS) zbog epidemije koronavirusa doneo je odluku da se sve utakmice pod njegovom ingerencijom igraju bez publike do 31. marta. Mera se odnosi na Prvu ligu, ali i utakmice druge i treće lige, Kupa, mečeve mlađih kategorija. Na tim utakmicam biće omogućeno prisustvo ekipma, stručnim štabovima, užem rukovodstvu i službenim osobe klubova i HNS-a, tehničkom osoblju i određenom broju predstavnika medija.

Jubilarni 70. kongres Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) zakazan za 5. jun u glavnom gradu Etiopije Adis Abebi zbog koronavirusa odložen je za 18. septembar, saopšteno je na sajtu FIFA. Takođe, Savet FIFA koji je planiran za 20. mart u Cirihu biće odložen za jun ili jul ili će se održati putem video konferencije.

Dva člana košarkaškog kluba Pezaro zaražena su koronavirusom, saopštio je italijanski klub. Pezaro je prvi klub iz neke velike evropske košarkaške lige koji je saopštio da su njegovi članovi pozitivni na koronavirus.

Italija je žarište virusa COVID 19, zbog kog su sva sportska takmičenja zabranjena do 3. aprila.

Fudbaler nemačkog drugoligaša Hanovera Timo Hubers pozitivan je na koronavirus, saopštio je klub.

“Hubers je u izolaciji kod kuće, ponaša se uzorno, sam se prijavio na testiranje kada je saznao da je bio u kontaktu sa zaraženom osobom. Od tada nije bio u kontaktu sa saigračima i stručnim štabom. Svi su testirani”, navodi se iz nemačkog kluba.

Hanover  narednog vikenda, pred praznim tribinama, dočekaće Dinamo iz Drezdena.

Pripremila: Marina Damnjanović Nackov