Crvena zvezda pobedila Partizan

Fudbaleri Crvene zvezde su, u prvenstvenom meču na svom stadionu, savladali Partizan. Rezultat je bio 1:0. Strelac gola za aktuelnog prvaka Srbije je bio crnogorski reprezentativac i najbolji strelac Zvezde, Mirko Ivanić. Pobedom u “Večitom derbiju” tim iz “Ljutice Bogdana” povećao je svoju prednost u odnosu na Partizan na čelu prvenstvene tabele na 12 bodova i time, praktično, obezbedio novu šampionsku titulu.

Zanimljivo je istaći da je ovo bila prva pobeda trenera Dejana Stankovića nad Partizanom, od kada je preuzeo Crvenu zvezdu, pre oko godinu dana. Nakon utakmice Stanković nije krio zadovoljstvo ostvarenom pobedom, pa je izjavio sledeće:

” Godinu dana jakog rada i odricanja, poštenog odnosa. Ovi momci su zaslužili sve ovo. Srce mi je puno kada ih vidim kao grupu. Prvo poluvreme je bilo loše, drugo dobro. Sve je to nebitno, bitni su ovi momci koji su duša i zlato Crvene zvezde. Hvala im na godinu dana poštenog i lojalnog odnsoa. Da se zahvalim klubu, Zvezdanu Terziću, Mitru Mrkeli, Tozi, Džaji… na savetima, vođenju, razumevanju i kada nije bilo najbolje. Drago mi je da sam dobio derbi, to je samo karika u ovom lancu. Ja sa njima mogu gde hoćete.

Nije stavljena tačka na šampionat, treba da “overimo brejk”. Idemo u Ivanjicu da to uradimo protiv Javora. I plus devet je bilo ogromno, 12 je mnogo, realan sam, ali ne želim da spustimo gard i ispadnemo smešni jer smo mi Zvezda i to nikada ne smemo da dozvolimo. Zapali smo u pogrešno ali lepo vreme, nadam se da će ovo sve proći pa da će nas pun stadion dočekati u kvalifikacijama za Ligu šampiona jer su večeras falili samo navijači.”