DARKO KOVAČEVIĆ-PIKSI JE SELEKTOR ZA PONOS SRBIJE

Napravio je Darko Kovačević izuzetno bogatu karijeru. Dominirao je kako u Italiji (Lacio, Juventus), tako i u Španiji (Real Sosijedad), dok je pečat ostavio i u tadašnjoj reprezentaciji Jugoslavije.

Prokomentrisao je bivši fudbaler šanse naše selekcije na predstojećem Mundijalu, a posebno raduje Kovačevića što je baš Piksi selektor Srbije i veruje da bi baš on mogao da nam donese ozbiljne rezultate.

– Kao i svi ljubitelji fudbala i reprezentacije naše zemlje, smatram da je za ponos to što će takav čovek da predstavlja Srbiju, jedan od najboljih fudbalera ikad sa ovih prostora. Kada sam saznao da je upravo on imenovan za selektora, pomislio sam da je to najbolji potez i da će sigurno doneti odlične rezultate – počeo je Kovačević za RTS.

Svedoči Kovačević da u Kataru mnogo očekuje od tandema Tadić – Mitrović.

– Mnogo mi se dopada taj tandem Mitrović i Tadić zajedno. Treba da se iskoristi potencijal i kvalitet koji posedujemo, da igraju svi najbolji fudbaleri i da se izvuče maksimum. To je ono što takođe definiše Piksija, hrabar je da ide u ofanzivu sa dva centarfora. Sigurno je da to zavisi od protivnika, pa će možda nekad i to da se menja, nekad da se ne igra tako, ali imaju različite karakteristike koje mogu da doprinesu igri.

Ističe Kovačević da Mitrovića ne bi trebalo porediti sa njim.

– Mogu da razumem ukoliko nekog Mitrovićev stil podseća na moj, ali ne bi trebalo porediti ga sa mnom, niti sa bilo kim. On je svojstven igrač. Pokazao je da je poseban i želim mu još mnogo golova za Srbiju.

Prokomentarisao je Kovačević i grupu u kojoj se Srbija nalazi u kojoj su još i Kamerun, Brazil i Švajcarska.

– Imaju dosta igrača koji su trenutno u dobroj formi i koji uspešno nastupaju za svoje klubove. Na primer, Čupo Moting je sad privukao pažnju zbog odličnih partija za Bajern, koji je do skoro bio u senci. Biće veliki plus za Kamerun. Brazil nema smisla da se komentariše, zna se kvalitet koji su imali i imaju. Švajcarci imaju nove mlade fudbalere u odnosu na poslednji susret, kao što je Okafor iz Salcburga. Odličan igrač, brz, dobro građen i sa veoma dobrom tehnikom. Sve u svemu, grupa koju ne smemo da potcenjujemo, ali smartam da momci mogu da prođu dalje. Uradiće to sigurno – zaključio je Kovačević.

IZVOR: MERIDIANBETSPORT