Đoković možda propusti OI!

Najbolji svetski teniser, Novak Đoković, danas počinje učešće na Gren slem turniru u Parizu. On je, još odavno, rekao da mu je osvajanje ovogodišnjeg Roland Garosa jedan od najvećih ciljeva sezone. U tom stilu, Đoković je održao zvaničnu konferenciju za medije. Pored odgovora na pitanja vezana za sam turnir, Novak je odgovarao i na pitanja drugog sadržaja, pa i na ona o učestvovanju na predstojećim Olimpijskim igrama. Mi vam prenosimo najzanimljiviji deo obraćanja našeg najboljeg tenisera u istoriji.

OI u Tokiju?

” Za sada planiram da učestvujem. Čuo sam da će biti publike, neki 20, 30 posto kapaciteta. Ukoliko pak ne bude dozvoljeno prisustvo publike razmisliću da li ću učestvovati.”

Duel sa Federerom 2011. godine?

” Bilo je to pre 10 godina, veoma dug period. Ali da, naravno da se sećam tog poraza. Prekinut je niz od 43 vezane pobede. Međutim, odigrao je fantastičan meč. Za mene je to bilo razočaravajuće, ali smo do poslednjeg poena gurali jedan drugog. To je bio epski meč, koji će se dugo pamtiti.”

Večernji termini na Roland Garosu?

” Meni lično odgvoraju večernji mečevi. Imam dobar skor u takvim uslovima. Jedino mi je žao što neće biti publike, zbog policijskog časa. Nadam se pobedi i da ću u narednoj rundi imati susret sa publikom.”

Sa Nadalom pre finala?

” Znate da će Nadal dati najbolje od sebe na svakoj podlozi. Posebno na šljaci. Činjenica da je dobio poslednjih četiri ili pet duela na šljaci govori i to da moj nivo tenisa nije bio najviši. Ali poslednje finale u Rimu daje mi dobar osećaj pred potencijalni okršaj.”