ĐOKOVIĆ o igranju bez publike, porodici, vakcinaciji…

Najbolji srpski i svetski teniser, Novak Đoković, počeo je svoje učešće na turniru Masters serije u Monte Karlu. On je, na početku turnira, održao zvaničnu konferenciju za štampu, na kojoj je govorio o raznim stvarima iz predhodnih godinu i više dana njegove karijere. Prenosimo vam neke od najzanimljivijih Novakovih opservacija.

Nedostatak gledalaca na tribinama?

” Jeste, u tim dvoranskim turnirima osećao sam demotivisanost, zasićenost. Videćemo hoće li mi pomoći to iskustvo ili neće. Ja ću se truditi da budem pozitivan, da sebe inspirišem da igram nezavisno od toga ima li ili nema publike. Činjenica jeste da je sablasno. Ipak, nisam igrao zvanični meč od Australije i radujem se povratku i takmičenju – odatle ću da crpim energiju i motivaciju, želim opet da se nadmećem s najboljima na svetu.”

Beograd?

” Sve više sam u Beogradu. I zbog akademije, ali želim više vremena da provodim u Srbiji, želim to i svojoj deci. Ne može ni Monte Karlo ni bilo koji drugi grad da se poredi sa Beogradom i osećajem koji imam kad dođem kući. To je to, to je dom u srcu koji je uvek tu i nezamenljiv.”

Vakcinacija?

” Mnogo je razgovora o toj temi, pitao sam danas jednog tur menadžera razgovaraju li unutar ATP o tome. Aktivno razgovaraju o tome da se vakcinisani igrači liše restrikcija. Takođe, rečeno mi je da, nezavisno od toga, rade na popuštanju restrikcija, tj. da ne bude mehura u zemljama koje to ne zahtevaju. Može se izdržati nekoliko nedelja, ali cele godine su ta pravila… to utiče ne samo fizički, nego psihički i emotivno. Nisam ni ja želeo da igram Majami, ne mogu da prihvatam neke stvari koje ranije jesam, jer želim da budem muž i otac koji je prisutan.”