Đoković trenirao sa Marejem u Rimu

Najbolji svetski teniser, Novak Đoković, ove nedelje nastupa na turniru Masters serije koji se održava u Rimu. Tim povodom, a pre početka svog prvog meča u prestonici Italije, on je održao zvaničnu konferenciju za novinare. Prenosimo vam neke od najzanimljivijih Novakovih odgovora na novinarska pitanja.

Trening sa Marejem?

” Bilo mi je veoma drago što sam ga video jer je prošlo mnogo vremena otkad smo se poslednji put sreli. Mislim da je u dobroj formi, naročito imajući u vidu kroz šta je prošao sa povredama. Takođe, bili smo na šljaci, koja nije najbolja podloga za njegove kukove, ali bio je dobar. Lepo smo popričali i šalili se – bilo je sjajno! Kao u dobra stara vremena.”

Neučestvovanje u Monte Karlu i Madridu?

” Raspored je svakako drugačiji. Ne bih rekao da se osećam čudno, radovao sam se tom trenutku u svojoj karijeri u kojoj imam više vremena za porodicu i stvari koje me interesuju. Ipak, i dalje igram određeni broj turnira kako bih se optimalno pripremio za grend slem turnire. Mislim da su četiri turnira pred Rolan Garos, koliko ću odigrati, sasvim dovoljno da budem spreman za Pariz, a tu želim da budem na svom vrhuncu!”

ATP lista?

” Dolazi do smene generacije i rezultati to govore. Ovi momci igraju svake nedelje. Tu su Rubljov, Beretini, Zverev, Cicipas i svi igraju sjajno i svi dolaze do važnih poena. Tu je i Medvedev, kao i Tim, koji je na vrhu već godinama. Skinuće me sa vrha, to je neizbežno. Promene dolaze – da li će biti za mesec ili godinu dana ne znam, ali znam da dolaze. Ali, mene ATP lista više ne zanima. Sada me samo zanimaju grend slemovi!”