EKSKLUZIVNO!!! Đoković:”Motivisan sam da mi 2020. bude najbolja u karijeri”

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je danas da je motivisan i inspirisan da mu 2020. bude najbolja godina u karijeri i da se posebno nada odličnom nastupu na Olimpijskim igrama u Tokiju.

“Sezona je počela na najbolji način, osvajanjem ATP kupa sa Srbijom i potom titulom na Australijan openu. Motivisan sam i inspirisan da imam možda i svoju najbolju sezonu, olimpijska je godina, naporan i zgusnut raspored za sve, biće manje prostora za odmor nakon Vimbldona. Glavni ciljevi su svakako gren slemovi i Olimpijske igre, jer su retke. Imao sam čast da osvojim medalju u Pekingu 2008. i osećam da je došao trenutak za još jednu. Na meni je da se spremim što je najbolje moguće da bi vrhunac bio u Tokiju i na gren slemovima”, rekao je Đoković u razgovoru sa novinarima u Beogradu.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je da trofeji i rekordi ne mogu u potpunosti da ga ispune, već ljubav prema tenisu.

“U današnjem sportu svi pričaju ko ce koga da pobedi, koliko će rekorda da obori… Imam svoje ciljeve, ali oni nisu moja glavna motivacija. Pobede, rekordi i trofeji ne mogu da me potpuno ispune. Ono sto mene potpuno ispunjava je pre svega ta ljubav prema tenisu. To je meni nukleus svega. Postoje dani kada se ne osećam baš kao da mi se trenira svakog dana, ali ako ne osećam ljubav prema sportu i ako se ne vratim onom detetu koje je krenulo sa četiri godine da treniram, onda se ne osećam putpuno ispunjeno”, rekao je Đoković.

Novak Đoković priznao je  da mu je pokojni Kobi Brajant objasnio kako se on izborio sa psihičkim pritiskom i kako je on uspeo da preuredi i izbalansira svoj privatni i profesionalni život.

“Objasnio mi je i kako je sam sebi dao jasnoću o tome ka čemu ide, koliko ce još da igra i na koji način, kako će u tom ambijentu i kolektivu da se prilagodi timu . Ja sam sam na terenu, a on mora da misli i o ostalim igračima. Pričao mi je i o tome kako je napravio taj prelaz i o svemu onome što je gradio nakon svoje karijere”, rekao je Đoković u razgovoru sa novinarima u Beogradu.

Pripremio: Miroslav Nackov

Više na: https://soskanal.net/dokovic-motivisan-sam-da-mi-2020-bude-najbolja-u-karijeri/