FERARI predstavio novi bolid – SF 1000

  Italijanski Ferari predstavio je  novi bolid koji bi trebao da prekine dominaciju Mercedesa u Formuli 1. Bolid SF 1000 dobio je naziv u čast hiljadite trke koju će Ferari voziti ove godine, a predstavljen je u pozorištu. Naime, iz Ferarija žele da sačuvaju sopstvenu legendu Mihaela Šumahera na prvom mestu sa sedam osvojenih titula. Odmah iza njega je Luis Hamilton koji bi već ove sezone mogao da se izjednači sa  Nemcem.

 “Bili smo maksimalno ekstremni u svim konceptima koliko smo mogli. Ceo automobil, pogonska jedinica, sve je upakovano da ima vrlo oštar i vitak oblik. Možda izgleda slično prošlogodišnjem bolidu, ali verujte mi, potpuno je drugačiji i brojni koncepti su ekspremni”,  rekao je direktor tima Matija Binoto.

Ferari je prošle sezone slavio na tek tri trke, što ne zadovoljava apetite velikih šampiona. Sa druge strane, Mercedes je šesti put u nizu bio najbolji konstruktor. Na bini teatra “Romolo Vijali” bili su i vozači Sebastijan Fetel i Šarl Lekler. Ferari se nada da će prekinuti šestogodišnju dominaciju Mercedesa.

Nova sezona F1 počinje 15. marta Velikom nagradom Australije na stazi “Albart Park” u Melburnu.

Pripremila: Marina Damnjanović Nackov