Objavio Bojan Pavlović 10/10/2017 - 1:10

Kokeza: Ovo je važno za naš fudbal, zemlju, ovo je dodatna energija za Vladu Srbije i predsednika, za nacionalni stadion... (VIDEO)

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza rekao je da je plasman na Svetsko prvenstvo veliki uspeh.

- Posle osam godina smo na Svetskom prvenstvo i ovo je stvarno veliki uspeh. Kada se ovome doda činjenica da su Crvena zvezda i Partizan u grupnoj fazi Lige Evrope, ovo je godina srpskog fudbala - rekao je Kokeza novinarima.

Srbija se plasirala na Svetsko prvenstvo u Rusiji, što će joj biti prvo veliko takmičenja posle osam godina.

Kokeza je rekao da "ne zna šta da komentariše, s obzirom na to da je popio četiri bensedina".

Takođe, naveo je da "nije ni znao koji je rezultat bio u Kardifu" na utakmici između Velsa i Irske jer je "apsolutno verovao u pobedu" Srbije nad Gruzijom.

- Poslednjih 15 minuta kao da se igralo sat vremena, nikad kraja. Pet sekundi kao minut... Kada vodite, nema kraja - kazao je prvi čovek Saveza.

Kokeza je zahvalio igračima i selektoru Slavoljubu Muslinu.

- Mi iz FSS-a ne bismo ovo uradili bez Muslina, Krstajića, Đorovića... - rekao je Kokeza.

On je dodao da je plasman važan za srpski fudbal, ali i državu.

- Ovo je važno za naš fudbal, zemlju, ovo je dodatna energija za vladu Srbije i predsednika, za nacionalni stadion, da država odvoji malo više sredstava, malo više novca - rekao jeKokeza.

On je naveo da je obećana izgradnja nacionalnog stadiona i izrazio nadu da će Srbija od Evropske fudbalske unije (UEFA) dobiti da organizuje "nešto veliko" poput Super kupa Evrope ili finala Lige šampiona.

Kokeza je apelovao na državu i izrazio nadu da će "stati za fudbala i našeg projekta" i pomoći izgradnju fudbalske infrastrukture u Srbiji.

- Samo tako možemo dobiti velike igrače - rekao je Kokeza.

SPORTSKI ŽURNAL

Kategorije: