Jokić inspirisan pred novinarima

Srpski košarkaški reprezentativac i jedan od najboljih igrača NBA lige, Nikola Jokić, održao je veoma zanimljivu onlajn konferenciju za novinare nakon pobede njegovih Denver Nagetsa nad vicešampionima lige, Majami Hitom. Rezultat u korist Denvera je bio 123:106, a Jokić je bio najzaslužniji za pobedu sa novim ostvarenim tripl – dablom. Prenosimo vam neke od najzanimljivijih Nikolinih odgovora, na pitanja američkih novinara.

Vođa ste tima ove sezone?

” Znate li priču o… papiriću? Kada je sve dobro u vašem životu – pročitajte poruku s tog papirića, a i kada je sve loše u životu – pročitajte. A tamo piše: Proći će. Znate za to? Pa, čak i kada igramo dobro, to će proći, a proći će i ako igramo loše. Treba ostati normalan, fokusiran na to kako mi treba da igramo. Ako gubimo… Eto, sada smo pobedili i to je dobro, ali je važnije kako smo igrali. Lopta je letela na sve strane, borili smo se i trčali, igrali jedni za druge. To je važno, kako smo igrali. Izgubili smo dva meča, izgubili Mareja, krenulo je na dole, a eto, pobedili smo jednu jako dobru ekipu, koja se meni, iskreno, sviđa kako igra. Moramo da nastavimo da igramo timski i pokušamo da pokažemo da se što manje vidi koliko nam fali Džamal. Sigurno je da će biti teško, sigurno je da će nam on trebati, ali povredio se momak, a njemu je sigurno teže nego bilo kome od nas. Teška je to povreda, ali oporaviće se on, iako sledi najteži period u njegovom životu. To je momak koji nikad ne odustaje, nikada se ne predaje, igra kroz svakakve bolove, a eto desila se jedna takva povreda, na 50 sekundi do kraja, kad je išao na polaganje…”

Nastavak sezone bez Mareja?

” Znate, ja sam celog života bio autsajder. Navikao sam se ja na to, za mene je taj status normalan. Sada je na nama da u ovih preostalih 16-17 utakmica do plej-ofa ‘provalimo’ kako ćemo igrati. Ne može se to ovako (pucketa prstima) saznati u momentu, to moramo da izgradimo. Nadam se da ćemo biti najbolji što možemo da budemo.”