Objavio Bojan Pavlović 04/12/2018 - 18:55

Košarkašima Partizana zabranjen ulazak na Kosovo

Košarkašima beogradskog Partizana, koji su planirali da odigraju prijateljsku utakmicu sa Košarkaškim klubom Trepča iz Kosovske Mitrovice, danas je zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju i oni će se vratiti kući, potvrdjeno je agenciji Beta.

Kako prenose mediji, KK Partizan je jutros zaustavljen na administrativnom prelazu Jarinje.

Put je organizovan kako bi se pružila podrška tamošnjim Srbima koji protestuju protiv odluke Vlade u Prištini da podigne na 100 odsto takse na proizvode iz Srbije i BiH.

Meč je trebalo da bude odigran u Leposaviću.

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović izrazio je žaljenje zbog toga što ekipa nije danas mogla da bude sa svojim narodom u Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću i dodao da će im poklone koje su spremili uručiti nekom drugom prilikom u Beogradu.

"Mi smo imali želju da danas odemo u Kosovsku Mitrovicu, da se vidimo s našim ljudima, našim navijačima... Željno su čekali da se pojavimo u Kosovskoj Mitrovici... Zabranili su nam prolaz. Policajac koji je šef smene je rekao da mu je stigla zabrana iz Prištine da ne može da nas pusti i da je njegov ministar u Prištini a ne u Beogradu", rekao je on.

Mijailović je naveo da su košarkaši Partizana došli kao sportisti a ne kao političari ili vandali i da su na civilizovan način želeli da posete svoju braću i sa njima podele teške trenutke.

"Jako mi je žao što se ovo dogodilo, ne želim da igrače izlažem riziku, da pokušavamo na neki drugi način da prodjemo, vraćamo se za Beograd", rekao je on.

Policija Kosova : Košarkaši i rukovodstvo Partizana nisu imali dozvolu za ulazak na Kosovo

Policija Kosova je saopštila da danas oko 11.40 časova na graničnom prelazu Jarinje nije dozvolila ulazak na Kosovo jednom vozilu i autobusu u kojima su se nalazili košarkaši Partizana iz Beograda jer nisu imali dozvolu za ulazak na Kosovo koju izdaje MIP Kosova, odnosno Košarkaška federacija Kosova.

"Policija Kosova na graničnom prelazu Jarinje je danas oko 11:40 odbila da dozvoli ulazak na Kosovo jednom vozilu sa registarskim tablicama "BG" u kojem su se nalazili jedan zvaničnik i tri druge osobe, kao i jednom autobusu takođe sa registarskim oznakama "BG" u kojem su bili košarkaši Partizana koji su došli iz pravca Srbije prema Republici Kosovo. Zvaničniku i njegovoj pratnji je odbijen ulazak na Kosovo jer isti nisu imali dozvolu za ulazak koju izdaje MIP Kosova", kaže se u saopštenju PK.

Posle davanja ovih informacija košarkaši su se vratili za Srbiju.

RTK 2 je prethodno javila da košarkašima Partizana koji su planirali da učestvuju na protestnom mitingu u Severnoj Mitrovici, nije dozvoljen ulazak na Kosovo.

Portparol kluba Ivan Ivković je u telefonskoj izjavi za RTK2 rekao da im policija Kosova nije dozvolila ulazak, sa obrazloženjem da je takvo naređenje stiglo iz Prištine.

"Ni rukovodstvu kluba, ni igračkom pogonu nije dozvoljen ulazak, sa samo jednim obrazloženjem da je takvo naređenje stiglo iz Prištine i da nismo na vreme prijavili dolazak. Još nam je u prilično sarkastičnom tonu preneto da ako hoćemo možemo alternativnim putevima, preko brda",rekao je Ivković.

Podsećamo, košarkaši Partizana su planirali da danas učestvuju na mitingu u Severnoj MItrovici, a nakon toga sa seniorskim pogonom "Trepče"odigraju prijateljsku utakmicu.

Kategorije: