Kokoškov vraća “otpisane”

  Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov odredio je danas igrače za prvi kvalifikacioni prozor za odlazak na Evropsko prvenstvo 2021. godine.

  Kako je saopšteno na sajtu Košarkaškog saveza, na spisku su: Miloš Teodosić (Virtus Bolonja), Miroslav Raduljica (Đangsu), Nikola Rebić (Jenisej), Dejan Todorović (Andora), Aleksa Avramović (Estudijantes), Marko Simonović (Cedevita Olimpija), Dejan Kravić (Obradoiro) i Dalibor Ilić (Igokea).

  Pozvani su i igrači Partizana Ognjen Jaramaz, Uroš Trifunović, Novica Veličković i Rade Zagorac, kao i dvojac FMP-a Aleksa Radanov i Stefan Đorđević i igrač Crvene zvezde Ognjen Dobrić.

Tim Srbije će se okupiti u Beogradu 16. i 17. februara. Prvu utakmicu u kvalifikacijama Srbija će igrati u Finskoj 20. februara, a tri dana kasnije dočekaće u beogradskoj dvorani „Aleksandar Nikolić“ reprezentaciju Gruzije.

 Igor  Kokoškov osvojio je Prvenstvo Evrope sa Slovenijom, a igra sudbine je htela da rođeni Beograđanin u finalu igra protiv reprezentacije Srbije. Šira javnost za njega je čula pre nešto više od deceniju i po kada je postao prvi neamerički član stručnog štaba jednog NBA tima. Kokoškov je kao prvi neamerički trener osvojio NBA ligu i bio prvi na Ol-star utakmici.

Pripremila: Marina Damnjanović Nackov