KORONAVIRUS “otkazao” VELIKU NAGRADU KINE!

Velika nagrada Kine koja je bila na rasporedu od 17. do 19. aprila, iz sigurnosnih razloga pomerena je za drugi datum zbog epidemije koronavirusa, saopštili su organizatori. U zajedničkoj izjavi Svetske automobilske organizacije (FIA) i Formule 1 navodi se da je ova odluka doneta kako bi se zaštitilo zdravlje i sigurnost vozača, članova ekipa i navijača.

   Zvaničnici Šangaja preporučili su otkazivanje svih sportskih događaja, a posle novog izveštaja Svetske zdravstvene organizacije u kojem se navodi da je od koronavirusa preminulo više od 1.000 ljudi Formula 1 i FIA su odlučile da se trka odloži.

  “Trka za Veliku nagradu Kine odložena je zbog korona virusa. Organizator trke zatražio je odlaganje zbog zabrinutosti za zadravlje navijača i članova ekipa. FIA i Formula 1 će nastaviti da prate razvoj situacije i pokušaćemo da nađemo datum na kraju godine. Kina je za nas veoma bitna i nadamo se da ćemo se tamo  vratiti što pre”, saopšteno je.

Formula 1 i FIA nastaviće pregovore sa timovima, organizatorima i lokalnim vlastima kako bi dogovorili novi datum održavanja trke. Za sada nema informacija o otkazivanju drugih trka.

Pripremila: Marina Damnjanović Nackov