KSS prekinuo takmičenja i treninge na svim nivoima

Komisija za takmičenje Košarkaškog saveza Srbije , na osnovu odluke Vlade Srbije o uvođenju vanrednog stanja, donela je odluku o prekidu takmičenja i svih aktivnosti u vezi sa za takmičenja.

“Sve sportske aktivnosti vezane za takmičenja se prekidaju do okončanja vanrednog stanja, u skladu sa odlukom o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije. Ova odluka je obavezujuća za sve Regionalne saveze koji vode takmičenja u svojoj nadležnosti, organizacije kojima je povereno takmičenje, kao i za sve klubove i ucesnike u košarkaškom sportu. Ostale odluke vezane za takmičenje Košarkaški savez će doneti naknadno. O daljim merama Košarkaški savez Srbije ce vas blagovremeno obaveštavati, koristeći uputstva i mere Ministarstva omladine i sporta. Odluka stupa na snagu odmah”,  stoji u saopštenju KSS.

“Svi košarkaški i 3×3 klubovi pod ingerencijom KSS, dužni su da odmah obustave ucešce u košarkaškim takmičenjima svih nivoa, otkažu sve zakazane prijateljske utakmice, obustave sve vidove trenažnog procesa igrača i igračica, prestanu sa organizovanjem bilo kakvog vida rekreativnog bavljenja košarkom i 3×3, prestanu sa okupljanjem sportista i sportistkinja u svojim prostorijama”, ističu iz KSS.

Pripremila: Marina Damnjanović Nackov