MEGA POSLE PRODUŽETKA POBEDILA U LAKTAŠIMA

Igokea i Mega sastali su se u Laktašima u okviru 15. kola ABA lige, a slavili su gosti posle produžetka rezultatom 115:109. Odlična košarkaška predstava viđena je u režiji ova dva tima.

Ušli su veoma raspoloženo i jedni i drugi u ovaj meč, postignuto je čak 52 poena u prvoj deonici, koju je Igokea rešila u svoju korist 28:24.

Beogradski tim je u drugoj četvrtini prišao na koš razlike, međutim, Igokea je i taj period igre bila bolja što joj je donelo prednost od šest poena na poluvremenu, 49:43.

Drugo poluvreme je počelo “revolveraškim obračunom”, treća deonica nije bila efikasna kao prva, ali bila je mnogo uzbudljivija, jer se prednost domaćeg tima istopila na samo poen. Taj period igre Mega je dobila rezultatski 27:22, a semafor je pokazivao ukupan skor 71:70.

Takav ishod garantovao je dobru košarku u poslednjoj četvrtini i veliku neizvesnost, a tako je i bilo. Smenjivali su se u vođstvu tokom poslednjih nekoliko minuta, Mega je bila blizu pobede, ali su domaći uspeli da izbore produžetak, pošto je semafor posle četvrte deonice pokazivao 102:102.

Prvi do poena u produžetku došli su domaći, ali su košarkaši Marka Baraća serijom od pet poena došli do kapitalne prednosti koju su uspeli da sačuvaju i na kraju pobede rezultatom 115:109.

Najefikasniji bio je Rori iz pobedničkog tima sa 24 poena, kog su pratili Rudan Cerovina sa po 17 poena.

Kraford je u poraženom timu imao 23 poena i 12 asistencija, a poen manje ubacio je Tanasković, uz osam skokova.

IZVOR: MERIDIAN SPORT

FOTO: IGOKEA M:TEL/MARIJA VURUNA