MITROVIĆ – 3 utakmice, 5 golova

Reprezentativac koji je, svakako, obeležio početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo je Aleksandar Mitrović. Napadač Fulama je, u predhodne tri utakmice (Republika Irska, Portugal, Azerbejdzan), postigao čak 5 golova. Time je postao najzaslužniji za to što Srbija, na kvalifikacionoj tebeli, deli prvo mesto sa Portugalom. Obe reprezentacije imaju trenutno 7 osvojenih bodova.

Mitrović je, posle utakmice sa Azerbejdžanom, u kojoj je bio dvostruki strelac, vidno zadovoljan izjavio:

” Bilo bi lepo da nastavim sa golovima. Idem meč po meč i najbitnije da je pobeda, tri boda i idemo dalje. Utakmica je teška bila na psihičkom planu. Najbitnije da smo ovaj mini ciklus završili, idemo dalje. Atmosfera je fenomenlna, sledi malo veća pauza i završavamo ovo okupljanje sa pozitivnom atmosferom.

Ja sam neko ko jako teško odustaje, uporan sam i verujem u svoj kvalitet. Verujem u naporan rad i u sebe, nisam imao kvalitetnu sezonu, znao sam da će rad i napor da se isplate. Svakodnevno radim naporno i bilo je pitanje kada će se vratiti, a to se desilo na najbolji način. Tri utakmice i pet golova, uz jako star rekord, danas sam iskočio ali ne treba zanemariti celu ekipu. Ne samo one na terenu, već i na klupi. Svi su srećni i zadovoljni. Uvek je najteže da oni na tribinama budu srećni, njima je teško ostati pozitivan, svi momci su stvorili nešto posebno i sreću treba zaslužiti, mi smo je zaslužili napornim i poštenim radom.”