Nadal suzdržan prema Đokoviću

Kao što znamo, najbolji sveski i srpski teniser, Novak Đoković, je pre nekoliko nedelja ušao u istoriju svetskog tenisa. On je, po broju nedelja provedenih na vrhu ATP liste, prestigao dotadašnjeg rekordera, švajcarskog tenisera Rodžera Federera. S obzirom na to u kakvoj se formi Đoković trenutno nalazi, ivesno je da će poboljšati rekord koji trenutno drži, a vrlo je moguće da taj rekord niko nikada neće uspeti da obori.

Sa druge strane, mnoge Novakove kolege i suparnici, ne gledaju blagonaklono na njegovo veliko postignuće. Jedan od takvih je, po svenu sudeći, Španac Rafael Nadal, možda i najveći Đokovićev rival u karijeri. To potvrđuje i Nadalov odgovor novinaru Sport kluba, gospodinu Saši Ozmu, koji ga je zamolio da prokomentariše rekord našeg tenisera. Prenosimo Nadalov odgovor, koji je bio krajnje neutralan i suzdržan:

” Tokom ove ere, u poslednjih nekoliko godina, mnogo rekorda je oboreno. Tri igrača su uradila mnoge važne stvari za istoriju našeg sporta. Ovo je još jedno veliko ostvarenje za Novaka, svaka mu čast, čestitam mu. A što se tiče toga šta to (preticanje Federerovog ostvarenja) znači za istoriju tenisa, ne znam. To je još jedan srušen rekord, svaka čast.”