Nasilje nije način!

Britanski ministar sporta Najdžel Hadlston i gradonačelnik Šireg Mančestera Endi Bernman zvanično su reagovali i izneli svoje stavove u vezi nereda koje su prouzrokovali simpatizeri Mančester junajteda, a koji su sprečili odigravanje premijerligaškog derbija između Mančester junajteda i Liverpula, koji je trebao da se odigra na stadionu “Old Traford” u Mančesteru. Obojca su osudili vandalizam, koji se dešavao na ulicama pomenutog engleskog grada.

Ministar Hadlston je tim povodom izjavio:

” Strast je velika u fudbalu, ali postoje načini da se protestuje i da se nečiji glas čuje bez povređivanja ili ugrožavanja drugih. Razumemo isfrustriranost, ali jučerašnje nasilje nekolicine navijača na “Old Trafordu” nije prihvatljivo.”

Gradonačelnik Bernman je imao slično mišljenje:

” Potpuno razumem dugogodišnju zabrinutost navijača Mančester junajteda zbog vlasništva i finansiranja Kluba, kao i šireg upravljanja fudbalom. Važno je naglasiti da je većina demonstranata mirno protestovala, ali nema izgovora za postupke manjine koji su doveli do povređivanja policijskih službenika i ugrožavanja bezbednosti drugih.”

Iz mančesterske policije je potvrđeno da je pokrenuta istraga radi utvrđivanja okolnosti incidenta i krivičnog gonjenja odgovornih za nasilje.

Sa druge strane, novi termin odigravanja pomenute utakmice još nije određen čak se ne zna ni da li će ista uopšte i biti odigrana.