FOTO: PRINTSCREEN

NOVAK OSVOJIO SVOJ 92. ATP TURNIR U KARIJERI

Novak Đoković osvojio je Adelejd savladavši u finalu Sebastijana Kordu 2:1(6:7,7:6,6:4). Zanimljivo da je Novak već trijumfovao u uvertiri Melburna 2009. godine.

Gledali smo sjajan tenis u kojem je sin nekada sjajnog čehoslovačkog tenisera Petra Korde, koji je rođen i nastupa za SAD, pružio ozbiljan otpor šampionu, u meču koji je trajao tri sata i 11 minuta.

Prvi set trajao je čak sat i 14 minuta! U prvih osam gemova i Novak i Sebastijan sigurno su čuvali svoj servis, igrali gem za gem, a onda je Korda oduzeo servis Đokoviću u devetom gemu, servirao za set, imao čak tri set lopte, ali Novak je iskoristio prvu brejk loptu i poravnao – 5:5.

U 12. gemu propustio je Đoković veliku priliku da dođe do brejka, otišlo se u taj-brejk u kome je Korda imao dve set lopte na 6:4 koje je Đoković spasao, kasnije je i sam imao set loptu, ali nije uspeo da je iskoristi pa je Amerikanac slavio sa 10:8. U tim trenucima je besni Novak oterao sa tribina, iz svog tima, brata Marka i menadžera Ataldija.

Velika borba nastavljena je i u drugom setu, igralo se gem za gem, Đokovič je kasnije servirao za ostanak, suočio se i sa meč loptom za Kordu, ali je uspeo da je spasi i uvede set u taj brejk.

Njega je otpočeo mini brejkom i slavio sa 7:3.

U trećem setu Korda je u više navrata spašavao brejk prilike i u meču ga je praktično držao samo sjajan servis.

Đoković je sigurno osvajao svoje gemove i dočekao šansu u 10. gemu. Korda je servirao za ostanak u meču, imao je i 40-30, ali je Novak uspeo da dođe do brejk lopte, ujedno i meč lopte i odmah završio posao.

Velika pobeda, prva titula u sezoni za Đokovića i sjajna uvertira za Australijan open koji počinje 16. januara.

Ovo je Đokovićeva 92. titula u karijeri sa kojom se izjednačio sa Rafaelom Nadalom. Ispred njih dvojice sada su Lendl sa 94, Federer sa 103 i Džimi Konors sa 109 osvojenih turnira.

FOTO – PRINTSCREEN

A.K.