OČUVATI JAVNI RED I MIR NA 168. VEČITOM DERBIJU

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin održao je sastanak sa rukovodiocima organizacionih jedinica koje će se brinuti o očuvanju javnog reda i mira, i bezbednosti posetilaca i učesnika na finalnoj utakmici Kupa Srbije između Crvene zvezde i Partizana, koja se igra 26. maja.

Vulin je ponovio da je njegov cilj da fudbal bude porodični sport, a stadioni bez ograda, i da za to očekuje široku podršku, a pre svega podršku svih fudbalskih klubova i navijača.

Ministar je istakao da će se zbog učestalih lažnih dojava o postavljenim eksplozivnim napravama u objektima i institucijama sprovoditi preventivni kontradiverzioni pregledi, prvenstveno na stadionu „Rajko Mitić“.

Ministar Vulin uputio je čestitku svim policijskim službenicima koji su bili angažovani na očuvanju javnog reda i mira tokom turnira „Fajnal for“ u Beogradskoj areni, dodavši da je ponosan na njihov rad i na to što je turnir protekao mirno, bez incidenata, u većem obimu, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.