Ovako je TOZOVAC govorio o Zvezdi

Legendarni pevač prave narodne muzike, Predrag Živković Tozovac, preminuo je od posledica izazvanih korona virusom. Tozovac je bio veliki ljubitelj sporta, posebno fudbala, a svoju ljubav prema Crvenoj zvezdi, koja se rodila još u ranom detinjstvu, je uvek rado i sa ponosom isticao. Ovako je Tozovac, u intrvjuu datom dnevnom listu “Kurir” pre tri godine, govorio o svom voljenom klubu:

“Zavoleo sam Zvezdu 50-ih godina prošlog veka, gledajući Rajka Mitića. Tada se rodila ljubav, koja traje i danas, sa tim što danas manje pratim, odnosno ne idem na stadion. To nije bila Marakana, ona je došla kasnije. To je bila neka šljaka, ali je gledalaca bilo mnogo i svi su dolazili da gledaju Mitića. Mnogo su daleko te godine.

Zvezdi želim mnogo štšta! Ne znam šta ne želim kao zvezdaš. Fudbalerima da se što bolje slažu, što više zdravlja, manje povreda u igri, dostojne protivnike i mnogo dobre igre. Direktoru i mom prijatelju (Dragan Džajić), želim što manje glavobolje, a ako ih bude imao – neka se obrati meni, doneo sam dosta dorbih aspirina iz Amerike. Obožavaocima i navijačima Zvezde mnogo prijatnih trenutaka na utakmici ovog velikog kluba.”

Omiljeni fudbaler?

” Da budem iskren. Mnogo sam voleo Pižona… Ali, Šekularac je bio naš Pele ili Garinča. Igrao je kako volim da kažem iz vica. Pamtim, utakmicu Jugoslavija – Mađarska. Mađari su imali strašan tim, stariji čitaoci će znati, bili su strah i trepet Evropi i svetu. A ja sam imao utisak da Šeki, kasnije, moj dobar drug igra sam protuv svih i da je tu simultanku nemoguće zaustaviti. Šta im je radio, milina ga je bilo gredati.”

Prijateljstvo sa Vasovićem?

” U vreme kada je Partizan igrao finale Kupa šampiona sa Realom (1:2), radio sam u Amsterdamu. Pevao i svirao sa ansamblom Beograd pola godine u jednom jugoslovenskom klubu. Tada sam se sretao i družio sa Veliborom Vasovićem, sjajnim fudbalerom, intelektualcem, koji je ostavio dubok trag u fudbalu.”