PEREZ ne odustaje!

Predsednik Reala iz Madrida, idejni tvorac i glavni zagovornik formiranja “Superlige Evrope”, Florentino Perez, ne odustaje od te ideje i pored, skoro izvesnog, kraha formiranja pomenutog takmičenja. Gospodin Perez je, u itervjuima datim raznim evropskim medijima, samo potvrdio svoj nepokolebljiv stav. Prenosimo najzanimljivije detalje koje je izneo.

” Evropska Superliga uopšte nije završen projekat. Naprotiv, počeće ona brzo. Ostalo nam je još samo da ovaj projekat predstavimo ljudima koje su izmanipulisali oni čija je jedina želja da zadrže privilegije. Neću vam otkrivati detalje ugovora o pristupanju Superligi, ali ću vam reći da klubovi iz nje ne mogu da izađu. Oni sada pod pritiskom govore da izlaze, ali to nije istina. Ovaj projekt ili neki jako sličan njemu će svakako krenuti i to uskoro.

Za samo tri meseca prvog talasa pandemije koronavirusa prošle sezone 12 klubova koji su sada bili osnivači Superlige izgubilo je 650 miliona evra! Ove sezone gubici će biti između dve i dve i po milijarde evra. Bordo je upravo bankrotirao. Ako se nešto ne promeni, preživeće samo klubovi čiji su vlasnici oligarsi, šeici ili države.

Postojao je jedan deo engleske grupe koji od početka nije imao dovoljno interesovanja, neću reći koji. Zatim je to postalo zarazno i sa ostalima. Ti direktori su uglavnom američki, možda iz NFL ili NBA. Otišli su zbog atmosfere.

U fudbalu sam više od 20 godina i nikad nisam video ovakve pretnje. FIFA je napravila veliki spektakl, kao da smo pustili atomsku bombu. Predsednik UEFA je vršio takvu agresiju prema fudbalskim vlastima u tim zemljama. Kao da smo nekog ubili, kao da smo ubili fudbal. A samo smo hteli da ga spasimo.”