PIŽON VERUJE U ORLOVE- MOŽEMO DA IGRAMO SA BRAZILOM

Vladimir Petrović Pižon, bivši igrač Crvene zvezde i reprezentacije Srbije, dao je svoj sud o nacionalnom timu pred odlazak u Katar!

Veliki fudbalski as sam je bio učesnik dva SP. Prvo 1974. i drugo 1982. godine.

Ovom prilikom nahvalio je Dragana Stojkovića, koji je uneo novu energiju u tim.

– Napravio je dobru atmosferu što se vidi i na utakmicama. Igrači su davali maksimum. Neke utakmice smo odigrali slabije, takve ne bi trebalo da se ponove. Imamo 26 podjednakih igrača. Piksi može da unosi izmene i da se ne izmeni stil igre. Možemo da napravimo rezultat, ali neće biti lako. Protivnici su stvarno teški – izjavio je Pižon u “Jutarnjem programu RTS-a”.

Srbija otvara Svetsko prvenstvo protiv Brazila, a upravo je Petrović bio deo ekipe koja je 1974. na meču protiv tada aktuelnih šampiona Brazilaca odigrala remi bez golova.

 Možemo i mi da napravimo tako nešto. Imamo golgetere, izvanrednu sredinu terena i dobru odbranu. Možemo da napravimo problem Brazilu, ali ne treba da se misli da ćemo ih pobediti, da se ne bi opustili – dodao je on.

Pohvalio je i odabir igrača koji je Piksi napravio za ovaj Mundijal.

– Piksi je imao laku odluku. Ti igrači koji su do sada igrali, oni i zaslužuju. Oni su se i plasirali, dobro je uradio – zaključio je Pižon.

IZVOR: MERIDIANBETSPORT