Ražnatović nahvalio Jokića

Menadžer Nikole Jokića i jedan od najzaslužnijih ljudi za “velike visine” koje je Jokić već dosegao u karijeri, Miško Ražnatović je, u ekskluzivnom intervjuu za TANJUG, pohvalno govorio o osvajaču ovosezonske MVP nagrade regularne sezone NBA lige. Mi vam prenosimo šta je tačno Ražnatović rekao o košarkašu Denvera ali i o Vasiliju Miciću, budućim planovima i tako dalje.

” Nikola je ovim priznanjem dosegao vrhunac, ono ka čemu teži svaki profesionalni košarkaš – da zvanično bude proglašen najboljim igračem sveta.”

Zaslužni za uspeh?

” Tu prvenstveno i bez ikakve dileme izdvajam ulogu njegove porodice, koja je uvek bila uz njega i koja je udruženim snagama uradila sve da Nikola nastavi da ima stabilnost i bazu u Denveru. Posebno priznanje pripada njegovom bratu Strahinji, koji je ceo svoj život podredio Nikolinom uspehu, koji mu nije dozvolio da poklekne kada je bilo najteže, koji ga je bodrio, gajio i oblikovao na tom trnovitom i teškom putu ka vrhu. Nikolina braća ne propuštaju njegove utakmice i predstavljaju izuzetno bitne karike u njegovoj sveobuhvatnoj igri, jer obojica imaju košarkaško iskustvo i znaju kako da ga posavetuju. Moram da spomenem trenere Nebojšu Vagića i Dejana Milojevića koji su strpljivo brusili njegov talenat i napravili ga igračem spremnim za NBA. Nepravedno bi bilo ne pomenuti kondicionog trenera Marka Ćosića, koji je uložio veliki trud u preoblikovanje Nikolinog tela, kao njegove bivše saigrače Ratka Vardu i Novicu Veličkovića, koji su mu bili velika podrška na terenu na samom početku. Svi smo mi, svako na svoj način, sudeonici u ovome što je Nikola Jokić danas, ali je on taj koji svako drugo veče izlazi na teren i on je sigurno podneo najveću žrtvu od svih. On je taj ko je napravio uspeh, kojim se svi ponosimo.”

NVP titule u NBA i Evroligi?

” Ovo je godina neverovatnih uspeha u svakom smislu. Za Jokića, Micića, mene lično, kao i za klub u kome su obojica na neki način ponikli. Zaista sam presrećan sto su mi njih dvojica svojim talentom, ambicijom i istinskom ljubavlju prema igri omogućili da se danas dičim pozicijom prvog agenta u istoriji, koji je u istoj godini zastupao najboljeg igrača u Evroligi i najboljeg igraca u NBA.”

Planovi za budućnost?

” Dominira potreba da se na neko vreme isključim iz medija i svega drugog što nema direktne veze sa mojim poslom i fokusiram se na pronalaženje klubova za igrače, imajući u vidu da je sada sezona transfera. Neka rezultati mojih igrača govore za mene u budućnosti.”