Real slavio u “El klasiku”

U najvećem španskom ali i evropskom fudbalskom derbiju, fudbaleri Reala iz Madrida pobedili su Barselonu. Oni su to uradili na domaćem terenu, a razultat je bio 2:1. Golove za aktuelnog prvaka Španije postigli su, njihov najbolji igrač i strelac, Karim Benzema u 13. minutu i Nemac Toni Kros u 28. minutu. Jedini gol za goste iz Katalonije bio je Oskar Mingueza u 60. minutu.

Ovom pobedom, u 30. kolu “La Lige”, Real je zauzeo prvo mesto na prvenstvenoj tabeli. Madriđani sada imaju 66 osvojenih bodova, jedan više od Barselone i isto koliko ima i gradski rival Atletiko. Važno je istaći da Atletiko Madrid ima utakmicu manje. Ako danas izabranici Dijega Simeonea pobede Betis u gostima, opet će se “osamtit” na čelu tabele. Što se tiče Barselone, ona je, ovim porazom, “pala” na treće mesto.

S obzirom da do kraja španskog fudbalskog prvenstva nije ostalo još mnogo utakmica, a da tri najveća rivala za titulu “razdvaja” samo nekoliko bodova, nasumnjivo je da će “borba” do kraja biti uzbudljiva i neizvesna.