RFK GRAFIČAR DOBIO PRVOG REPREZENTATIVCA U SVOJOJ ISTORIJI

Fudbalski klub Grafičar se u poslednjih nekoliko godina izdvojio i profilisao kao najbolja sredina za razvoj mladih igrača. Gro ekipe koju sa klupe predvodi Marko Neđić čine igrači rođeni 2002. godine i mlađi.

Čvrsto su na Senjaku verovali da ovakav model rada može da im donese rezultate i nisu pogrešili.

Razloga za zadovoljstvo u kalendarskoj 2022. godini ima na pretek. Drugo mesto osvojeno u Mozzartbet Prvoj ligi Srbije, afirmacija velikog broja mladih igrača, atraktivna i efikasna igra, veliki broj društveno- odgovornih akcija kluba upotpunio je i poziv Filipu Vasiljeviću da kao prvi fudbaler u stogodišnjoj istoriji Grafičara zaigra za mladu reprezentaciju Srbije.

Tako se mladi vezni fudbaler rođen u Požegi pre 20 godina našao u situaciji da ispiše istoriju Grafosa. Odigrao je dva meča za nacionalni tim, protiv Kipra i Makedonije a odmah po povratku sa reprezentativnog okupljanja produžio saradnju sa Grafičarom do 2025. godine. Popularni “atomski mrav” uživa u svakom trenutku najuspešnijeg dela njegove dosadašnje karijere.

– Velika mi je čast što sam prvi igrač u istoriji Grafičara koji je dobio poziv za reprezentaciju.

Ubrzo nakon poziva, usledio je i debi za naš nacionalni tim. Prvo protiv Kipra, zatim protiv Makedonije.

– Bio sam uzbuđen zbog debija u dresu Srbije. Prvi meč sam započeo u startnoj postavi i igrao do 65. minuta. U drugoj utakmici protiv Makedonije sam ušao u nastavku i mogu da kažem da sam zadovoljan kako sam odigrao. Veliku podršku i dobronamerne savete dobio sam od trenera u klubu, Marka Neđića i selektora Gorana Stevanovića. Obojica su me savetovala da igram slobodno, da uživam na terenu i neizmerno sam im zahvalan na podršci – rekao je mladi vezista Vasiljević.

FOTO – RFK GRAFIČAR