“SERBIA OPEN” bez publike

Otvoreno prvenstvo Srbije u tenisu se ove godine vraća na terene Teniskog centra “Novak”. Na žalost, zbog vladajuće epidemiološke situacije, ljubitelji tenisa neće moći uživo da gledaju mečeve, jer prisustvo publike neće biti dozvoljeno. To je najavio direktor turnira, Đorđe Đoković, i uz to dodao:

” Ponosni smo na to što je Beograd ponovo domaćin ATP turnira serije 250. Serbia open biće organizovan u skladu sa svim epidemiološkim pravilima i merama koje je propisala Vlada Republike Srbije i koje je ATP definisao, a sigurni smo da će pokazati da su Srbija, glavni grad i mi kao organizatori pouzdan partner ATP tura. Iako će se turnir igrati bez prisustva publike, sve ljubitelje sporta i tenisa očekuje jedinstveno iskustvo. Mečevi će biti prenošeni na RTS-u i kanalima Arena sporta, a verujemo da će čitave porodice, od najmlađih do najstarijih članova, uživati u sjajnim mečevima. U planu nam je da narednih godina Beograd konstantno bude na mapi ATP turnira, i da nakon uspešne organizacije predviđenog broja turnira serije 250 Serbia open izraste u turnir serije 500. Koristim priliku da obradujemo i naše ljubitelje ženskog tenisa i najavim da nas nakon završetka ATP turnira očekuje organizacija VTA turnira serije 250.”

Na turniru, koji će biti humanitarnog karaktera će, pored Novaka Đokovića, učestvovati još neka zvučna imena svetskog tenisa, kao što su: Dominik Tim, Mateo Beretini, Gael Monfis, Borna Ćorić ali i ostali naši najbolji teniseri.