SPEKTAKL U TORINU-ĐOKOVIĆ POSLE TRI SATA POBEDIO MEDVEDEVA

Nestvaran meč smo imali prilike da gledamo danas u Torinu! Borbu dva teniska diva! Dva titana koji su priredili pravi spektakl iz kojeg je kao pobednik izašao – Novak Đoković (6:3, 6:7(5), 7:6(2))!

Puno uzbuđenja, fantastičnih poteza, poena, preokreta i svega onoga što tenis čini tako uzbudljivim smo imali prilike da vidimo danas. 

Na kraju je verovatno i najpoštenije bilo da se tek u taj-brejku trećeg seta odluči pitanje pobednika ovog fantastičnog okršaja dvojice grend slem šampiona.

Prvi set krenuo je izjednačeno na obe strane. Oba igrača bili su sigurni na svom servisu. Imao je Novak šansu da prvi brejk napravi već u šestom gemu, ali Rus je uspeo da izbegne taj scenario.

Uzvratio je Danil istom merom u sledećem gemu, ali je Srbin bio maksimalno skoncentrisan i odbio nalet rivala.

Brejk prednosti Đoković je napravio u osmom gemu čime je stigao do vođstva od 5:3, da bi u sledećem gemu na svoj servis osvojio prvi set rezultatom 6:3.

Drugi set doneo je identičan scenario kao i prvi. Velika borba viđena je na obe strane. Medvedev i Novak su bili sigurni na svojim servisima i strpljivo čekali grešku rivala.

Novak je zatražio medincinski tajm-aut zbog problema sa okom pri rezultatu 5:4 za Medvedeva u drugom setu, ali je na kraju rešio da nastavi sa igrom.

Velika borba viđena je u narednom gemu, ali je Đoković nakon velike borbe uspeo da sačuva svoj servis i izjednači rezultat na 5:5, spasivši čak tri brejk lopte!

Ušli smo nedugo potom u taj-brejk koji je takođe bio veoma napet. Počelo je sa po jednim razmenjenim mini-brejkom, da bi Medvedev potom stigao do prednosti od 4:2.

Vratio se brzo Đoković, smanjio, stigao i do 6:5, ali mu je onda koncentracija ponovo pala što je ruski teniser iskoristio za još jedan poen i samim tim izjednačenjem u setovima.

Ogromna borba se vodila i u trećem setu. Ni Đoković ni Medvedev nisu ispuštali servise. Iako u prvih sedam gemova nije bilo nijedne brejk lopte za svaki poen je moralo krvavo da se radi.

A onda se potom desilo da smo u dva gema videli čak dva brejka! Medvedev je došao u situaciju čak i da servira za pobedu osvajanjem devetog gema, ali se Đoković isčupao.

Doveo je set do 5:5, a potom i taj-brejka u kojem je prosto preovladala mentalna snaga Srbina. Đoković je brzo stigao do vođstva od 4:1, potom i 5:1 i tu je bio kraj svakog nadanja Danila da može do još jednog preokreta danas...

IZVOR: MERIDIANBETSPORT