Streljaštvo: Odložen SK u Nju Delhiju,otkazan predolimpijski turnir

 Svetski kup u Nju Delhiju koji je trebalo da bude održan od 18. Do 25. Marta  odložen je, a predolimpijski turnir u Tokiju otkazan zbog širenja koronavirusa, saopštila je Svetska streljačka federacija (IŠF). 

Krajem prošle nedelje, domaćini su Svetskoj streljačkoj federaciji predložili nove termine, kao i da se turnir podeli u dva dela. Predlog je prihvaćen, i po novom kalendaru, takmičenja puškom i pištoljem u Nju Delhiju će biti održana od 5. do 12. maja, a nadmetanja u gađanju glinenih golubova u junu (2 – 9).

Indijski streljački savez je odlaganje zatražio posle odluke Vlade Indije da suspenduje vize  građanima Italije, Irana, Južne Koreje i Japana izdate 3. marta ili ranije. Vize odobrene kineskim građanima su suspendovane u februaru. Svi državljani ovih zemalja moraju da traže nove vize, a uslovi za izdavanje viza su, zbog koronavirusa, značajno pooštreni. Nove vize su neophodne i stanovnicima drugih zemalja koji su putovali u ugrožene države posle 1. februara.  Organizatori se nadaju da će se tokom aprila situacija popraviti i da će svi strelci koji budu želeli da učestvuju na turniru moći nesmetano da uđu u Indiju.

Predolimpijski turnir u Tokiju bio je zakazan za sredinu aprila (16 – 26). Posle dogovora sa Svetskom streljačkom federacijom i dobijenih preporuka, Organizacioni komitet je odlučio da otkaže turnir.

Domaćini i IŠF su se složili da bi održavanje takmičenja u trenutnim okolnostima bio preveliki rizik.

Pripremila: Marina Damnjanović Nackov