ŠVAJCARSKA IZGUBILA OD GANE U PRIPREMNOJ UTAKMICI ZA MUNDIJAL

Imala je Švajcarska generalnu probu pred Mundijal danas. Rival je bila Gana, takođe učesnik Svetskog prvenstva, koja je očitala lekciju našem rivalu u grupi – 2:0!

Potpuno su fudbaleri Gane nadigrali Švajcarsku koja je bila u najjačoj postavi danas. Igrali su Zomer – Vidmer, Akandži, Šer, Džomert – Zakarija, Džaka, Frojler, Šaćiri, Vargas – Embolo.

Sa klupe je Švajcarska šansu ukazala Ebiširu, Okaforu, Stefenu, Seferoviću, Elvediju i Fašnatu, ali ni to četi Murata Jakina nije bilo dovoljno da promeni stvari na terenu.

Štaviše, Švajcarska za čitavu utakmicu nije uputila nijedan jedini udarac u okvir gola Gane?! Istina, imali su sedam udaraca na gol, posed lopte od 56 odsto… Džaba. Danas su zaista katastrofalno izgledali.

Ruku na srce, nije ni Gana blistala danas. Ali bila je bolja. Zahvaljujući golovima Mohameda Salisua u 70. minutu i Antoana Semenja četiri minuta kasnije.

Zanimljivo je da je na klupi Gane čitav meč presedeo Osman Bukari koji nije imao prilike da bude među šest izmena selektora Ota Ada.

Sa druge strane će Jakin imati glavu punu problema. Za sedam dana ga čeka meč sa Kamerunom, a ekipa mu ne izgleda uopšte dobro.

Posle će Švajcarska odmeriti snage sa Brazilom, da bi u poslednjem, trećem, kolu igrala sa Srbijom. Ako ovako bude nastupala, “Orlovi” zaista ne bi trebalo da imaju puno problema…

IZVOR: MERIDIANBETSPORT