SVETOZAR MIJAILOVIĆ PREDSEDNIK CRVENE ZVEZDE I NAREDNE ČETIRI GODINE

Kako je bio jedini kandidat očekivalo se da Svetozar Mijailović ostane na čelu Fudbalskog kluba Crvena zvezda što je večeras i zvanično potvrđeno!

Nakon dvodnevnog glasanja, Mijailović je dobio 741 glas podrške. Protiv njegovog izbora je bilo 95 ljudi, a ukupno je glasalo 844 birača na biračkom mestu ili elektronskim putem. Da napomenemo i da je osam listića bilo – nevažeće.

– Svetozar Mijailović je bio na mestu predsednika kluba kada je Crvena zvezda postala šampion Evrope 1991. godine. U prethodna dva mandata Svetozara Mijailovića kao predsednika kluba od 2014. godine, Zvezda je doživela renesansu: šest osvojenih titula, dva osvojena kupa, dve duple krune, šest grupnih faza evropskih takmičenja, od čega dve Lige šampiona i četiri Lige Evrope. Mnogo je uloženo u infrastrukturu i funkcionisanje Omladinske škole što je rezultiralo učešćem u četiri juniorske Lige šampiona, kao i promocijom velikog broja mladih i kvalitetnih fudbalera. Došlo je do finansijske stabilizacije i uspona kluba – stoji u opisu Zvezde.

FOTO: TWITTER/FKCRVENAZVEZDA