Trinkijeri: I Budućnost i Partizan imaju isti cilj

Andrea Trinkijeri izjavio je da u meču 19. kola ABA lige sa ekipom Budućnosti oba tima imaju isti cilj i da će u velikoj meri taj susret odrediti put koji će crno-beli morati da pređu da bi došli do osvajanja ABA lige.

“Budućnost ima sjajne igrače, sklopljene u tim koji je projektovan da napadne titulu. Prema tome, očekuje nas još jedna veoma teška utakmica u kojoj moramo biti još bolji i još mudriji nego što smo bili u svim utakmicama koje smo do sada odigrali”, rekao je Trinkijeri za klupski sajt.

Budućnost je u Podgorici pobedila sa 65:60, a kapiten i rekorder po broju odigranih mečeva u crno-belom dresu Novica Veličković istakao je važnost utakmice. “Još u Bolonji, odmah nakon utakmice smo sve misli okrenuli ka ovoj utakmici koja nam je mnogo važna. Voleo bih da Arena bude puna i da zajedno sa našim navijačima stignemo do pobede, istakao je Veličković.

Crno-beli sutra od 18 časova dočekuju Budućnost u Štark areni, a dva tima trenutno imaju isti učinak od po 14 pobeda i četiri poraza.

Prema poslednjim informacijama , iz Podgorice je poslat dopis u kome se traži da im se obezbede bezbednost i mogućnost da se sportski nadmeću, zbog loših iskustava iz Beograda tokom prethodne dve sezone. Od ABA lige zahtevaju da ostvari kontakt sa nadležnim organima Republike Srbije da bi se obezbedili potrebni uslovi, onda da održe sastanak sa sudijskim timom radi prevazilaženja mogućih neprijatnosti, kao i da u svakom trenutku primenjuju važeća pravila takmičenja i sankcionišu sve što je van tih okvira.

Pripremila: Marina Damnjanović Nackov