Trinkijeri: “Nadam se da smo naučili lekciju”

Košarkaši Partizana večeras od 20 časova dočekuju Darušafaku u utakmici četvrtoa kola Top 16 faze Evrokupa. Poslednji trening pred jedan od najvažnijih mečeva u dosadašnjem toku sezone, protekao je u dobroj atmosferi. Jedini poraz u ovoj fazi Evrokupa Parizan je doživeo upravo od Darušafake. Trener Partizana Andrea Trinkijeri svestan  je da protiv Darušafake , Partizan mora da odigra brže, pametnije i sa više eneregije u odnosu na utakmicu u Istanbulu, koju je izgubio na jednu loptu. Italijanski stručnjak smatra da krcata hala Pionir može biti presudna za trijumf protiv turskog predstavnika u Evrokupu.

Ja se nadam da smo naučili lekciju. U Istanbulu smo imali loš dan u napadu i to nas je koštalo utakmice. Ekipa se borila, nije se pametno borila, ali je dala sve od sebe tog dana. Na kraju smo uspeli loš dan nekako da preživimo u porazu, ali sutra moramo okrenuti utakmicu za 180 stepeni. Moramo biti brži, pametniji, moramo da igramo sa neviđenom energijom jer su oni baš tvrdo igrali, tvrđe nego mi i to me je baš žuljalo.” – rekao je Trinkijeri na poslednjem treningu pred meč sa turskim predstavnikom u Evrokupu.

Posle tri odigrana kola top 16 faze Evrokupa – Partizan, Darušafaka i Virtus imaju identičan skor od 2 pobede i jednog poraza. Početako utakmice zakazan je za 20 časova u prepunoj hali „Aleksandar Nikolić“.

Pripremio: Miroslav Nackov

Pogledajte više na: https://soskanal.net/partizan-pred-najvaznijim-mecom-u-dosadasnjem-delu-sezone/