TROICKI završava karijeru!

Aktuelni selektor tenijske reprezentacije Srbije i još uvek aktuelni, profesionalni teniser, Viktor Troicki, najavio je kraj karijere. On će to i zvanično uraditi do kraja tekuće tenijske sezone. Tim povodom Troicki se obratio javnosti, rekavši sledeće:

” Sportski veteran sam već uveliko. Polako završavam karijeru, uskoro, plan je da odigram još par turnira. Pomirio sam se da završavam ove godine. Prebacujem se na druge poslove vezano za sport, ali više kao profesionalni trener. Radujem se tom nekom novom zadatku, novim izazovima i nadam se da će to proteći kako treba.”

Aktuelna tenijska situacija u Srbiji?

” Jedan turnir je garantovan da ostaje. Uzeta je licenca za svaku godinu, a za ovaj drugi smo iskoristili promenu datuma Rolan Garosa koja je ostavila praznu nedelju. Aplicirali su gradovi koji su bili u mogućnosti, i eto, na našu sreću, Beograd je dobio taj turnir. Neće ga biti svake godine. Ova dva turnira su neverovatna stvar za naše igrače, da mogu da igraju kod kuće. Utisci sa ovog prvog su bili sjajni, iako nas je vreme malo mučilo, ali sve je dobro organizovano. Pogotovo stranci su bili zadovoljni. Kažem, lepa prilika za mlađe kao što je Hamad da igraju sa najboljima na svetu. Jedva čekamo sledeći turnir u maju.”