UEFA NE ŽELI DA RUSIJA IZAĐE IZ EVROPE

Australija je prešla iz Okeanije u Aziju, Egipat iz Evrope u Afriku, zatim Kazahstan i Izrael iz Azije u Evropu, ali ukoliko se Rusija odluči da iz Evrope pređe u Aziju…to bi bila prava bomba.

Sve su glasnije najave iz Rusije da bi reprezentacija i klubovi iz tamošnje Premijer lige mogli da se takmiče u Aziji od naredne sezone.

Pošto je sve politika – sve je i moguće. Pitanje je da li bi američki partneri u Aziji (Japan, Južna Koreja, Australija) dozvolili da se tako nešto desi.

-Evropska fudbalska unija bez obzira na sadašnju situaciju, ne želi da Rusija povuče svoje članstvo iz organizacije. UEFA je spremna za varijantu, čim to geopolitička situacija dozvoli, da ponovo integriše ruski fudbal u svoje okrilje. Za UEFA bi bio ozbiljan udarac ako bi se Rusija povukla – navode ruski mediji iz izvora u Nionu.

UEFA ima prvenstveno finansijske razloge za nastavak saradnje, ali bez političke dozvole EU i Engleske oni ne smeju da reaguju.

Zanimljivo da je UEFA navodno već donela jednu odluku – dogovoreno je da se u Volgogradu održi prvi međunarodni turnir mlađih kategorija, koji je već je zakazan za maj sledeće godine.

Očigledno da Čeferin i njegovi savetnici rade sve na tome da Rusija ostane pod okriljem Evrope…