UTICAJ VIRUSA COVID – 19 NA DEČIJI I OMLADINSKI SPORT – Dragan Perić – FK Bubamara

Razgovaramo sa gospodinom Draganom Perićem, osnivačem i vlasnikom škole fudbala i dečijeg fudbalskog kluba „BUBAMARA 2010“. Prenosimo Vam njegov stav u vezi aktuelne pandemije virusa Covid – 19, odnosno njegovo mišljenje i iskustva o tome koliko je aktuelna epidemiološka situacija uticala na rad i funkcionisanje njegove organizacije, kao i na koji način se on ali i treneri iz njegove škole fudbala bore da polaznici iste nastave sa, koliko je to moguće, uobičajenim načinom treninga i pripremama za takmičenja koja slede. 

Moram da pomenem ovu trenutnu Covid situaciju koja je uzrokovala da oko 40% dece ali i njihovih roditelja bude odsutno, kada su u pitanju treninzi. S obzirom da roditelji odvajaju ne mala novčana sredstva za finansiranje bavljenja sportom svoje dece (plaćanje treninga, nabavka opreme…), mišljenja sam da država treba da pomogne finansijski, kako same polaznike odnosno njihove roditelje, tako i nas vlasnike i trenere, koji živimo od ove vrste posla. Kada pominjem pomoć države, pre svega mislim na oslobađanje od plaćanja zakupa sportskih balona i sala. Na taj način bi i mi, kao vlasnici i treneri, smanjili cene samih treninga, što bi predstavljalo veliku olakšicu za roditelje. Siguran sam da bi se time odziv dece vratio na nivo pre pandemije, možda čak i povećao. To je put da nam sledeće generacije budu i fizički i mentalno zdravije. Samim tim ćemo, u budućnosti, napredovati i kao društvo u celini.  

Projekat “Uticaj virusa Covid – 19 na dečiji i omladinski sport” sufinansiran je sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Rebublike Srbije. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.